OPINTOJEN ALOITUS JA KEKE-FIILISTELYÄ 2019!

Rankka pääsykoekevät ja koko kesän kestänyt jännitys vihdoin laantuvat; mieluinen opiskelupaikka irtosi ja koulu alkaa!

Kestävä kehityksen opinnot Forssassa starttisivat tänä vuonna torstaina 22.8. Opinnot alkoivat rennosti orientaatiopäivillä, joissa tutustuttiin uuteen kouluun ja ryhmäläisiin. Torstaina opettajat kertoivat meille tutkinnon rakenteesta ja kaikista käytännön asioista. Perjantaina lähdettiin porukalla Liesjärven kansallispuiston kauniisiin maisemiin ryhmäytymään leikkien ja ryhmätehtävien parissa. Meidät myös jaettiin tiimeihin, joissa tulemme työskentelemään koko ensimmäisen moduulin ajan.

suunta2

Ensimmäinen moduuli starttasi melko vauhdilla, ja ensimmäisen kokonaisen kouluviikon aikana saikin melkoisen tietokylvyn. Ensimmäinen moduuli on nimeltään ekosysteemipalvelut ja se pitää sisällään mm. ekologiaa, geologiaa, maataloutta ja metsätaloutta. Tutustumme Tammelan Mustialassa sijaitsevaan alueeseen ja laajasti sen monimuotoiseen luontoon. Tutuksi ovat tulleet myös termit hydrologia (vesitiede) ja kartografia (karttaoppi) sekä alkeet näistä. Tämän moduulin jälkeen katsoo varmasti kaikkia asioita ympärillään täysin eri silmin.

Tässähän alkaa jo tuntea itsensä fiksuksi!

Järjestettyjen tapahtumien määrä on yllättänyt minut myös täysin. Opiskelijayhdistyksen tyypit on tehneet työnsä hyvin ja pitänyt meidät kiireisinä. On pidetty peli-ilta, lukukauden ekat bileet, tursajaiset ja alkupamaus. Ainakaan ei käy aika pitkäksi opiskeluiden ohessa. Tursajaisissa saimme mm. kasteen, jonka ansioista olemme nyt aitoa ¨vorssalaista¨ haalarikansaa.

Suuri osa kestävän kehityksen opiskelijoista, eli kekeistä, on muuttanut tänne jostain muualta, ja yksi parhaista puolista koulun aloittamisessa onkin se, että saa tutustua ihmisiin eri puolilta Suomea!

suunta1

Alkupamaus-tapahtuma 2019 järjestettiin Hämeenlinnassa 12.9.19.

Jännittävimpiä hetkiä opiskelijaelämän aloituksessa on ehdottomasti ollut haalareiden hankkiminen! Sovitteluun sai upotettaa yllättävän paljon aikaa, että löysi sen oikean koon, jossa pystyy luontevasti liikkumaan esimerkiksi rastiratoja suorittaessa. Oli myös jännittävää osallistua ensimmäisiin opiskelijabileisiin haalareissa. Haalarimerkkejä on kertynyt jo melkoinen kasa, vaikka opiskelu onkin vasta hetki sitten startannut. Nyt myös niiden ompeluprojekti on päässyt alkuun. Eikä se projekti taida ihan hetkessä olla ohi, sitä tahtia merkkejä tulee ansaittua ja hankittua!

Mikä sitten koulun alkamisessa oikeastaan eniten jännitti? No uudet koulukaverit tietysti! Ilokseni olen kuitenkin saanut huomata, että kekeporukka on avointa ja auttavaista väkeä. Muut oppilaat ottivat avoimesti vastaan meidät uudet keket. Oli hienoa huomata, kuinka yhtenäinen ja innostava kekejen yhteisö on, ja vielä hienompaa on päästä osaksi tätä porukkaa!

Minusta tuntuu, että tämän porukan ja näiden puitteiden kanssa edessä olevat opiskeluvuodet tulevat kulumaan nopeasti ja hyvällä fiiliksellä!

Hyvä keket!


Kirjoittaja on 1. vuoden kestävän kehityksen opiskelija Rosa Lähteenkorva

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: