Villiä elämää Tanskassa

Noin vuosi sitten keväällä me kaksi keke-opiskelijaa, Anna ja Jenna, osallistuimme NordNaturin kautta Tanskassa järjestettävälle intensiivikurssille nimeltään Wildlife Management in Densely Populated Areas. Kurssin aiheena siis lyhyesti sanottuna ihmisten ja villieläinten kohtaaminen urbaanissa ympäristössä. Idea lähti Annalta, joka näki alkuvuodesta NordNaturin sivuilla ilmoituksen kyseisestä kurssista, josta meille oli myös edellisenä opiskeluvuonna kerrottu, mutta tilaisuus jäi silloin käyttämättä.

Matka Tanskaan alkoi omalta osaltani dramaattisissa merkeissä. Oli lauantai-ilta, tarkemmin sanottuna kello oli jo sunnuntain puolella, kun sängyssä maatessani tajuntaani iski se viiltävä tosiasia. Sunnuntai. Olin katsonut aiemmin, että bussivuoroja Helsinkiin lähtee tunnin välein, joten ehtisin aamubussilla lennolle oikein hyvin. En ollut ottanut lainkaan huomioon viikonlopun vaikutusta. Muutaman hätäviestin jälkeen asia onneksi järjestyi ja aamulla varhain istuin jo kaverini kyydissä matkalla kohti kenttää, jossa Annan kanssa sulloimme shampoot ja kumpparit suureen pinkkiin matkalaukkuun. Kolme intensiivistä viikkoa pienessä tanskalaisessa kylässä pääsisivät sittenkin alkamaan.

Tanska_kuva1_avoauto

Avoautoillessa on hyvä nauttia Tanskan keväästä ja vapauden tunteesta.

Paikan päälle päästyämme saimme heti pienen esittelykierroksen alueella. Kampusalue sijaitsi hieman syrjässä, pienen Nødebon kaupungin laitamilla. Koulurakennusten vieressä oli mökkimäisiä rivitalo-tyyppisiä asuntoja vakituisille opiskelijoille. Me majoituimme uudehkossa 2.kerroksisessa asuntolassa, jossa oli kahden hengen huoneet ja yhteinen keittiö ja oleskelutila. Ratkaisu oli sopiva väliaikaisille vierailijoille. Paikka oli kaunis ja rauhallinen, elimme metsän ympäröimänä ja vesistön vieressä.

Ensimmäisinä päivinä tutustuimme ryhmäämme. Kurssin osallistujamäärä oli tänä vuonna pienempi kuin aiempina vuosina, mutta toisaalta pieni ryhmäkoko mahdollisti sen, että kaikki pääsivät tutustumaan toisiinsa. Vaihto-opiskelijoita oli meidän lisäksemme kaksi, yksi Tarton yliopistosta ja toinen Liettuan yliopistosta.

Seuraavat viikot vietimme pitkälti eri vierailukohteissa, emmekä paljoa koululla istuneet. Kurssi oli keskustelu- ja ekskursio-painotteinen ja kirjallisia tehtäviä kurssilla oli vain muutama. Kävimme tutustumassa muun muassa Kööpenhaminan lentokentän haasteisiin paikallisen villieläimistön kohtaamisissa sekä kuulemassa zoonoosista eli eläimistä ihmisiin tarttuvista taudeista, kahden yliopiston tutkijan johdolla.

Tanska_kuva2_luento.JPG

Luentoa biodiversiteetista.

Muutama retki sijoittui kampuksen viereiseen lähimetsään, jossa emme kovista yrityksistä huolimatta nähneet mäyriä. Opinnoista tuttuna aiheena kävimme läpi biodiversiteetin tärkeyttä kävellessämme kauniiden, vaihtelevien maisemien halki. Osittain asiat olivat siis tuttuja, mutta saimme myös paljon uutta tietoa – vaikka valveutuneita kekejä olemmekin.

Kurssin antina esille tuli uusia ideoita keke-opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksista, joita ei ennen kurssia osannut ajatellakaan. Reissu tarjosi paljon muitakin mielekkäitä kokemuksia. Kävimme keskenämme nauttimassa luonnosta lenkkeilyn ja suomalaiseen tyyliin naku-uinnin merkeissä. Vietimme paljon aikaa myös opiskeluryhmäämme kuuluvien tanskalaisten kanssa. Kävimme grillailemassa merenrannalla, nähtävyyskierroksella Kööpenhaminassa sekä autoretkillä lähikaupungeissa, joihin ei varmasti muuten olisi tullut lähdettyä.

Tanska_kuva3_leipä.JPG

Smørrebrödit Köopenhaminan katukahvilassa.

Tanska_kuva4_naulapeli.JPG

Paikallista ajanvietettä: naulapeli.

Jos tämän tekstin luettuasi itse mietit lähtöä lyhyelle vaihtojaksolle, suosittelemme vahvasti.

Anna & Jenna,

3. vuoden keke-opiskelijat ja maailmanmatkaajat

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: