Harrastuksena vaikuttaminen

 

Forssan ammattikorkeakoulu opiskelijat FAMKO ry on antanut opintojeni oheen mieluisaa ja opettavaa tekemistä. Aloitin Famkossa ensimmäisenä opiskeluvuotenani. En ollut vielä silloin aivan varma mitä haluaisin yhdistyksessä tehdä, mutta se oli varmaa, että mukaan piti päästä. Enkä tiennyt mitä kaikkea pääsisinkään tekemään yhdistyksen hallituksessa toimiessa. Sisäinen palo yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen heräsi jo ala-asteella, kun pauhasin luokkalaisilleni kierrättämisen tärkeydestä, lukioaikoinani se palo suorastaan roihahti toimiessani eräässä yhdistyksessä, eikä se ole vielä sammunut.

Toimin ensimmäisenä kautenani hallituksessa viestintävastaavana. Pesti opetti minulle taitoja, joita hyödynnän edelleen esimerkiksi työssäni, jota teen opintojen ohella. Viestintävastaavan rooli muistutti myös viestinnän tärkeydestä, toiminta ei ole järkevää, jos siitä ei kukaan kuule ja tiedä. Syksyllä 2017 tiesin, että haluan jatkaa Famkon hallituksessa. Kannustuksen jälkeen päätin hakea Famkon puheenjohtajaksi.

Vuosi 2018 puheenjohtajana toimiessa on ollut äärimmäisen hieno, opettavainen ja omalla tavalla raskas. Pääasiassa Famkon toiminta näkyy Forssan opiskelijoille erilaisten tapahtumien järjestämisenä. Taustalla kuitenkin pyörii kymmenen hengen yksilöistä koostuva kokonaisuus, jotka kantavat omaa vastuuttaan omissa rooleissaan. Ensisijaisesti Famko pyrkii edistämään Forssan opiskelijoiden hyvinvointia ja puuttumaan epäkohtiin, joita havaitaan opiskelijoihin liittyvissä asioissa. Erilaisten bileiden ja tapahtumien järjestäminen on mukava lisä, jotka lisäävät opiskelijoille yhteenkuuluvuuden tunnetta ja toivottavasti myös tuovat hauskaa sisältöä arjen aherruksen keskelle.

Parasta Famkossa toimiessa on kavereiden saaminen yli oman koulutusalan ja tunne siitä, että pystyy vaikuttamaan opiskelijoita koskeviin asioihin. Mieleeni jäänyt asia sattui vastikään, kun pääsimme hallituksen koulutuspoliittisen vastaavan kanssa vaihtamaan muutaman sanan nykyisen opetusministerin Sanni Grahn-Laasosen kanssa liittyen tuleviin vaaleihin.

Vaikuttamaan pääsee myös monella muulla taholla. Vaikutamme päivittäin esimerkiksi niinkin arkisten asioiden avulla kuin kulutustottumuksiemme muodossa. Toivottavasti ihmiset ymmärtävät valtansa vaikuttajana. Jos vaikuttaminen esimerkiksi oman kotiseutunsa tai vaikkapa oman opiskelupaikkansa asioihin kiinnostaa edes hippusen verran kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan yhdistystoimintaan, vaikkapa Famkoon. Famko on turvallinen paikka oppia ja mokailla. Jälkimmäistäkin tuli tehtyä tämän vuoden aikana, mutta ei se haittaa. Kaikesta oppii. Joten rohkeasti mukaan vain!

Kirjoittaja on 3. vuoden opiskelija Veera Petäsnoro

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: