VAIHTO-OPISKELUA SVEITSISSÄ

Vielä puolitoista vuotta sitten ajattelin vahvasti, että en aio mennä kestävän kehityksen opiskeluideni aikana vaihto-opiskelemaan. Miksi menisin, kotonahan on ihan kivaa ja englanniksi opiskeleminen on vaikeampaa. Onneksi kuitenkin tajusin, että omalta mukavuusalueelta poistuminen kannattaa ja päätin lähteä Sveitsiin noin viiden kuukauden ajaksi vaihtoon.

Nyt olen opiskellut Wädenswilissä vähän yli 2 kuukautta ja ajatuskin kauhistuttaa että täältä pitäisi jossain kohtaa lähteä. Tästä paikasta on tullut koti.

SveitsiAino1

Maisemissa häämöttää Alpit.

Kaikki ei ole kuitenkaan sujunut mutkitta. Ennen Sveitsiin lähtöä tuli hieman takapakkia, tulin nimittäin huijatuksi vuokra-asuntoa hankkiessa eikä kyseistä vuokranantajaa ollut luultavasti edes olemassa. Onni onnettomuudessa, vaikka olinkin siitä syystä erittäin myöhässä asunnon saamisen suhteen, onnistuin löytämään aivan täydellisen kimppa-asunnon (omakotitalo puutarhalla!) kolmen minuutin kävelymatkan päästä koululta. Suomalaisena, yksinoloon tottuneena, jännitin hieman kimppakämpässä asumista hyvässä ja pahassa, mutta onnekseni näistä kämppiksistä on tullut minulle kuin perhe. Kämppisteni lisäksi parhaan tästä kodista tekee myös se, että saamme mielemme mukaan maalailla seinille mitä haluamme ja muutenkin tehdä kodistamme meidän näköisemme. Yhtenä viininmakuisena iltana päätin ilahduttaa kämppiksiäni maalamalla vessan seinään suuren auringon.

Opiskelu on täällä haastavampaa opetuskielen vuoksi, ja omien englannintaitojeni vuoksi joudun usein opiskelemaan sanakirja kädessä, jotta ymmärrän mistä puhutaan. Englannin taito on kuitenkin erittäin tärkeää, ja iloitsen siitä, että olen huomannut edistystä taidoissani. Kestävä kehitys on globaali aihe, joten niin ammatillisen identiteetin kuin henkilökohtaisen identiteettini kannalta englannin taidon parantaminen on mielestäni ehdottomasti kannattavaa. Mutta haastavuus ei jää pelkästään kielitaitoon, myös kurssien läpipääseminen on tiukempaa täällä.

SveitsiAino2Koulun puutarhassa opiskelua.

Ajoittaisista opiskeluvaikeuksista huolimatta sanon silti että elämä on täällä mahtavaa, rakastan tätä paikkaa enkä halua lähteä vielä täältä.

Siispä: suosittelen vaihto-opiskelua kaikille. Menkää, kokekaa, oppikaa, rakastukaa (ihan sama mihin: uusiin ruokiin, maisemiin, uusiin puoliin itsessänne, kulttuuriin tai ihmisiin). Varautukaa kuitenkin että koti-ikävä saattaa iskeä joko koti-Suomeen tai ehkä löydät reissustasi uuden kodin johon kaivata takaisin.

Aino Mäkilä

Kolmannen vuoden keke

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: