On jälleen aika LehtiVihreän

Kevät kohisee eteenpäin ja vaikka puissa ei ihan vielä lehdet viherräkään, niin postilaatikossa tilanne voi olla toinen. Ympäristö- ja muutosviestintä -moduulin keskeisenä osana vuosittain toteutettava LehtiVihreä -lehti on taas ilmestynyt ja jaettu koteihin, kunnantaloihin ja kirjastoihin Forssan ympäryskuntien alueelle.

LehtiVihreä juhlii pian pyöreitä vuosia, sillä tämän vuotinen tuotos oli yhdeksäs painos kyseisestä julkaisusta. Kuten tavallista, sisältö tehtiin alusta loppuun asti itse, joka tarkoitti paljon suunnittelua ja vielä enemmän viilausta. Lähdimme moduulin alussa miettimään, mitä haluaisimme tänä vuonna lehden kanssa tehdä. Teemaksi valikoitui kestävä kehitys nyt ja tulevaisuudessa. Päätimme kokeiluna laajentaa jakelualuetta myös Somerolle asti, aiempina vuosina lehteä on jaettu Forssan lisäksi Tammelassa, Ypäjällä, Jokioisilla ja Humppilassa.

Itse lehtijutun kirjoittaminen ja aiheiden suunnittelu oli hauskaa puuhaa. Saimme kasattua paljon mielenkiintoisia aiheita, joista kukin valitsi itselleen sopivan työstettäväksi. Toteutimme lehden ja koko moduulin melko pienellä porukalla, joten etuna oli, että yhden asian sijaan moni pääsi tekemään palasen montaa erilaista tehtävää ja keskinäinen viestintä ja ajan tasalla pysyminen oli helpompaa. Artikkelien kirjoittamisen lisäksi prosessiin kuului mainospaikkojen myyntiä lähialueen yrityksille, oikolukua, kuvien ottamista sekä tietenkin lehden taittoa lopulliseen muotoonsa.

Kun rooleja toimituskuntaa varten jaettiin, mietin ensin haluavani markkinointivastaavan rooliin tai vaikka vain apulaiseksi. Pohdin kuitenkin liian kauan hiljaa, joten pestit menivät nenän edestä ja jäljelle jäi syvä hiljaisuus, kun kysyttiin, kuka olisi tämän vuotisen lehden päätoimittaja. Niin siinä sitten kävi. Alussa päätoimittajan rooliin pomppaaminen ilman minkäänlaista aiempaa kokemusta aihealueesta tuntui ahdistavalta ja mietin, miten taas tähän tilanteeseen hankkiuduin. Alkutuskan jälkeen homma oli kuitenkin aivan hyvä valinta ja loistava lehtitiimi sai aikaan loistavan lehden!

Kaiken kaikkiaan tykkäsin moduulista paljon ja koin myös saavani siitä paljon irti. Jos jälkikäteen miettii, mitä viimeisen kahden kuukauden aikana opin, sanoisin, että paljon kaikkea käytännöllistä, joka sopi omiin mielenkiinnonkohteisiin ja tarjosi myös haasteita. Kärkikolmikkoon parhaista paloista nostaisin lehden taittamisen opettelun InDesignilla, itse artikkelin kirjoittamisen ja sen ohella järjestetyn sirkkatilavierailun sekä ehkä hieman itseäkin yllättävänä kolmosena mainosmyynnin toteuttamisen. Puhelimessa puhuminen ei ole koskaan ollut oma suosikkiaktiviteetti, mutta tässä moduulissa huomasin jälleen kerran, ettei vaikealta tuntuvan asian tarvitse olla vaikea, jos ei siitä sellaista itse tee.

Jenna Rissanen, 2. vuoden keke -opiskelija

P.s. Tästä linkistä pääset lukemaan lehden nettiversiona: http://teamkestava.com/onewebmedia/Nettilehti2018.pdf

 

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: