Famko – mikä se on ja mihin sitä tarvitaan?

Forssan ammattikorkeakouluopiskelijat FAMKO ry, eli kavereiden kesken Famko, on Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HAMKOn kumppaniyhdistys, joka toimii paikallisesti Forssan kampuksella.
Opiskelijayhdistyksen hallitus koostuu Forssan kampuksen opiskelijoista ja hallituksen luottamustehtävät jaetaan edistämään opiskelijoiden sosiaalisia, henkisiä ja yhteiskunnallisia pyrkimyksiä. FAMKO ry:n toimintaan kuuluu opiskelijoiden edunvalvonnan lisäksi tapahtumien järjestäminen ja FAMKO’s Cafén ylläpitäminen.

 

fabo1

Vesihelmessä bailataan altailla joka syksy, kiitos Famkon!

 

Tällä viikolla järjestetyssä syyskokouksessa hyväksyttiin hallituksen esitys vuoden 2017 toimintasuunnitelmasta. Vuonna 2017 Famko aikoo jatkaa perinteikkäiden opiskelijatapahtumien järjestämistä Forssassa ja pyrkii lisäämään näkyvyyttään opiskelijan edunvalvojana. Famko pyrkii myös kehittämään entistä parempia keinoja tavoittaa opiskelijoiden tarpeet ja vaikuttaa paikallisesti opiskelijan arkeen. Kuntavaalit tulee olemaan merkittävä alueellinen teema alkavana toimikautena. Ensi vuosi on myös FAMKO ry:n 50-vuotisjuhlavuosi.

 

 

 

Famko rahoittaa toimintaansa varainhankinnalla ja ylläpitämällä kahvilaa kampuksen D-aulassa. Kahvilasta opiskelijat voivat hakea lukuvuositarrat ja kansittaa opinnäytetöitään. Väittäisin, että kahvilan rooli Forssan kampuksen viihtyvyydessä on merkittävä – kiitos siitä kuuluu työntekijällemme Susannalle, joka opiskelijoista aidosti välittäen on tehnyt mahtavaa työtä jo useamman vuoden ajan.

sitsitkuva

Sitsit 2016!

 

Famkon ehkäpä näkyvin edunvalvonnallinen mekanismi on koulutuskohtaisten opiskelijapalautekeskustelujen järjestäminen. Näiden keskustelujen avulla opiskelijoilta kerätty palaute saadaan koulutusohjelmapäälliköiden ja yksikönjohtajien lisäksi opiskelijakunnalle ja HAMKin johtoportaalle. Mielestäni Forssan opiskelijat ansaitsevat uskottavan edunvalvojan ja paikallisesti vaikuttavan opiskelijayhdistyksen.

 

mielenosoitus

Famko järjesti kuljetuksen Helsingissä tapahtuneeseen opintotukimielenosoitukseen maaliskuussa 2016.

 

Hallituksen uunituore jäsen Veera Petäsnoro kertoo, miksi hän päätti hakea mukaan Famkon toimintaan:

“Hain Famkon hallitukseen aikalailla samoista syistä, kuin lukemaan kestävää kehitystä: vaikuttaminen kiinnostaa minua ja haluan olla osana päätöksentekoa. Mielestäni on tärkeää vaikuttaa asioihin, jos on vähääkään kiinnostusta ja intoa. On myös mukavaa tutustua uusiin ihmisiin ja olla hyödyksi.”

Veera on aikalailla asian ytimessä. Itselläni opiskelijakulttuuri on lähellä sydäntä ja rakastan ihmiskohtaamisia – niistä saan voimaa jatkaa eteenpäin. Olen saanut Famkon puheenjohtajana kokea ihan uskomattomia juttuja, vaikka alkuun tuntuikin, että tuuperrun kaiken sen painolastin alle, joka edellisten hallitusten hoitamattomista tehtävistä oli kasaantunut. Famkon lisäksi olen istunut vuoden opiskelijakunnan edustajistossa. Nyt, kun ensimmäinen vuosi on ohi sekä Famkossa että edustajistossa ja toinen vuosi on alkamaisillaan, voin kertoa: opiskelija-aktiivina pääsee oikeasti vaikuttamaan asioihin, pitää vaan olla vähän sisua.

 

———————————————————————————

Maija Kranni,

Puheenjohtaja
FAMKO ry

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: