Harjoittelusta vakituisiin hommiin jätehuoltoyhtiöön

Päädyin syksyllä 2010 Forssaan opiskelemaan Kestävää kehitystä suoraan kirjoitettuani ylioppilaaksi Turengin lukiosta aiemmin keväällä. Jäätelöpitäjässä olen siis syntynyt ja kasvanut. Ympäristöasiat ovat olleet jo lapsesta lähtien sydäntä lähellä ja olen aina halunnut tehdä jotain niihin liittyvää työkseni. Yliopisto-opinnot eivät kauheasti napanneet ja lukiossa sain tietää kestävän kehityksen koulutusohjelmasta. En muualle sitten hakenutkaan.

Olin jo kouluun tullessa kiinnostunut jätehuollosta ja haaveissa oli työharjoittelut aiheen piirissä. Päädyinkin tekemään molemmat harjoittelut ja opinnäytetyön Loimi-Hämeen Jätehuollolle. Harjoittelut tein kenttätöissä. Työnkuviin kuului muun muassa pientuoja-alueen asiakkaiden neuvominen, alueen siistiminen ja kesätapahtumissa avustaminen. Kolmantena ja neljäntenä vuotena tein lisäksi koulun ohessa projektityöntekijänä hommia LHJ:lle viestinnän ja ympäristökasvatuksen parissa.

 

DSC_0074

 

Valmistuin joulukuussa 2013 ja täyspäiväiset hommat alkoivat heti tammikuussa 2014. Aluksi toimin jokapaikanhöylänä määräaikaisella sopimuksella. Minut perehdytettiin vaakatyöntekijän hommiin, mutta tein paljon töitä myös toimistolla asiakaspalvelun, viestinnän ja ympäristökasvatuksen merkeissä.

Yksi asia johti toiseen ja nyt työskentelen vakituisesti vaakavastaavan tittelillä. Työnkuvaan kuuluu kuormien vastaanotto, ohjaus ja raportointi, jätteen vastaanottoon liittyvä neuvonta sekä pientuojien asiakaspalvelu. Vaakahommien ohessa teen edelleen ympäristökasvatukseen ja viestintään liittyviä hommia. Kirjoitan muun muassa uutiskirjeen, teen kouluvierailuja ja edustan erilaisissa tapahtumissa. Hauskin homma on ehdottomasti Kätmän-kierrätyskissana esiintyminen. Pidän työstäni paljon. Työkaverit ovat kivoja ja työ on mukavan vaihtelevaa.

 

heta.katman

 

Loimi-Hämeen Jätehuollolla työskentelee paljon muitakin kekejä. Mari Akpedeye on tällä hetkellä työparini vaa’alla ja Suvi Lehtisen kanssa touhuamme ympäristökasvatushommia ja viestintää. Myös muita kekejä työskentelee yhtiössä projektihommissa.

Suoritin koulussa materiaalivirtojen ja viestinnän sivuaineet. Työssäni olen juuri eniten hyödyntänyt sivuaineissa oppimiani asioita. Kekeille opetetaan laajasti vähän kaikkea, joten erikoistuminen on tärkeää. Kannattaa siis valita sivuaineet sen mukaan mitä töitä haluaa tehdä valmistumisen jälkeen.  Suosittelen myös hakemaan harjoitteluun työpaikkoihin, joissa oikeasti haluaisi työskennellä ja tekemään opinnäytetyön oikeasti kiinnostavasta aiheesta. Itselläni harjoittelut johtivat projektihommiin, joiden avulla pääsin vakituisiin töihin.

________________________________________________

Heta Nurmi,

jonka voi nähdä Kätmän-puvussa

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: