Viihdettä kekeltä kekelle, osa 1: leffat

Suurin osa kestävän kehityksen opiskelijoista on toivottavasti jo rientänyt joululoman viettoon. Jotta siirtymä opiskelijaelämästä leppoisaan joutenoloon ei olisi liian radikaali, keräsimme keke-teemaisia leffa- ja kirjasuosituksia, joiden avulla lasku koulukiireistä lomalaiskotteluun onnistuu luontevasti.

Tässä teille lista elokuvista, jotka inspiroivat suosituksia antaneita keke-opiskelijoita toimimaan paremman maailman puolesta!

 

Asiaa kulutusvalinnoista

”Suosittelen dokumenttia nimeltä Verikännykät (Blood in the Mobile). Dokumentti sai ajattelemaan asioita, joihin en ollut ennen kiinnittänyt huomiota. Nokia saa kovan kritiikkivyöryn toiminnastaan, mutta toisaalta se aukaisee silmät sille, etteivät asiat Suomessakaan aina ole parhain päin. ” – Rilla S.

Verikännykät-dokumentin traileri on nähtävissä täällä.

popcorn!

Tavarataivas saa miettimään kulutustottumuksia ja sitä hirmuista tavaran määrää, jonka itse omistaa.

Elokuva on ehdottomasti katsomisen arvoinen, sillä ajankohtaisuuden ja ajatusten herättämisen lisäksi se on myös hauska ja viihdyttävä!” – Oona S.

Elokuvan trailerin ja muuta mielenkiintoista löydät elokuvan nettisivuilta.

 

”Suosittelen elokuvaa Katastrofin aineksia (Recipes for Disaster). Elokuvassa espoolainen perhe välttää öljyn kuluttamista vuoden ajan. Tämä johtaa muun muassa siihen, että hammastahna tehdään itse ja perheen auto hyvästellään.

Tämä oli ensimmäinen dokumentti, jota katsoessani en kyllästynyt. Se herätti paljon tunteita ja ajatuksia.” – Oona S.

Katso elokuvan traileri täältä.  

 

Jos etsit ratkaisuja maailman ongelmiin…

elokuvateatteri”Elokuvassaan ’I am’ Tom Shadyac kysyy mikä maailmassa on vikana ja mikä on ratkaisu maailman ongelmiin. Elokuvaa on todella helppo seurata eikätarvitse pinnistellä pysyäkseen mukana kun vakavia asioita käsitellään vauhdikkaasti musiikin ja kuvien siivittämänä.

Tämän elokuvan katsominen auttoi nousemaan epätoivosta eräänä iltana, kun Areenasta tuntui löytyvän vain maailman pahuudesta kertovia ohjelmia (jotka olivat kyllä mielenkiintoisia ja pakko katsoa).” – Anja H.

I am -elokuvan traileri löytyy täältä.

 

”Oma elämäni muuttui Zeitgeist-liikkeeseen tutustuttuani, kun ymmärsin, kuinka pahasti talousjärjestelmä on pielessä ja mitkä sen seuraukset ovat ihmiskunnalle ja luonnolle. Näin ollen suosittelen Ajan henki -dokumenttia.” – Milja T.

Ajan henki -dokumentin voit katsoa kokonaisuudessaan maksutta täältä.

 

”Suosittelen elokuvaa nimeltä The Age of Stupid. Elokuva alkaa vuodesta 2055. Ilmastonmuutos on tuhonnut maapallon. Arktikselle on linnoittautunut mies, joka näyttää katsojalle uutisia menneiltä vuosikymmeniltä. Elokuvassa mies heittää ilmoille mielenkiintoisen kysymyksen: ’We wouldn’t be the first life form to make itself extinct. But what would be unique about us is that we did it knowingly. What does that say about us?'” – Siru P.

The Age of Stupid -elokuvan trailerin voit katsoa täältä.

 

HOME (2009). Visuaalisesti supermakea täyspitkä dokkari, joka on Youtubessa ilmaisjaossa HD-versiona. Lähes taianomaisen kauniin dokumentin takana on ranskalainen  Yann Arthus-Bertrand GoodPlanet -järjestönsä kanssa.

Home on dokumenttina painostava ja ravisteleva kertaus maapallomme sekä sitä kansoittavan ihmispopulaation historiasta. Dokkari, joka jokaisen keken täytyy nähdä.” – Katri Y.

HOME-dokumentin voit katsoa kokonaisuudessaan alta.

 

…tai tahdot vain viihtyä keke-teeman äärellä

”Piirretty ’FernGully – viimeinen sademetsä’ oli yksi suosikeistani, kun olin pieni. Se avasi silmäni ihmisen itsekkyydelle ja luonnon haavoittuvaisuudelle. Myönnän, että elokuva aiheutti pienessä puunhalaajassa ahdistusta, mutta toisaalta keijut ja Elton Johnin musiikki ovat vastustamattomia.”
– nimim. Piirretyillä ei ole yläikärajaa

Elokuvan trailerin voit katsoa täällä.

 

”Suosittelemani elokuva on animaatioelokuva WALL-E.  Elokuva sijoittuu tulevaisuuteen, jolloin ihmiset ovat joutuneet jättämään maapallon sen saastumisen vuoksi. Ihmiset ovat pilanneet maan asuinkelvottomaksi, eikä mikään enää kasva maassa. Jäljelle on jäänyt robotti WALL-E, joka kerää yksin jätteitä.

Elokuva on viihdyttävää katsomista ja on hienoa huomata, että lapsille suunnatun elokuvan taustalla on kestävän kehityksen mukainen opetus. Tätä elokuvaa katsellessa voi ohjelmoida itsensä lomatunnelmiin ja vain ihastella suloista WALL-E:a.” – Miia S.

Söpöläisrobotti WALL-E:sta kertovan elokuvan trailerin voit katsoa täältä

 

opossumi

”Suosittelen Jacques Perrinin elokuvia Océans ja Siivekäs muutto (Le peuple migrateur). Koska kekeily on stressaavaa, näihin elokuviin kannattaa uppoutua ajattelematta mitään. Elokuvat eivät ole tavallisia luontodokumentteja, sillä näissä ei pahemmin puhuta. Pääosassa ovat luonto ja eläimet. Tajuttoman kauniita kuvia!”
– Laura P.

Oceans-elokuvan traileri löytyy täältä ja Siivekäs muutto -elokuvan täältä.

 

______________________________________________

Siru Perälä

Ensi viikolla julkaistaan Viihdettä kekeltä kekelle osa 2, jossa esitellään lukemisen arvoista kirjallisuutta!

Kuvat:
Popcorn
Elokuvateatteri
Opossumi

3 kommenttia

  1. […] kun aivot on nollattu ja joululoma korkattu katsomalla useita keke-teemaisia elokuvia, on aika palata lukemisen pariin! Mutta nyt kyseessä eivät ole puisevat ja puuduttavat […]

  2. Elias Reijonen · · Vastaus

    Tää on hyvä!

  3. […] on aiemmin esitelty kestävän kehityksen teemalla olevia kirjoja ja elokuvia. Tällä kertaa vuorossa on musiikki. Keräsimme entisiltä ja nykyisiltä keke-opiskelijoilta […]

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: