Maaseutu elinvoimaisemmaksi ja sodillekin loppu

Osuuskunta maaseudulla: Kuluttajille ja tuottajilla, Sopivan kokoisella alueella, Palvelut ja tuotanto monipuolista, Yhteisöllisyys, Tekniikka ja käytännöt toimivia sekä energiaa ja luonnonvaroja säästäviä, Tutkimusta ja kehitystä, Paikalliset raaka-aineet lähelle - Alue ravinne- ja energiaomavarainen, Ei sotia.

Siis mitä? Klikkaa kaaviota niin näet lisää!

Yllä olevassa ajatuskartassa on kakkosvuoden kekejen luonnostelema ehdotus paikallisten olojen, ympäristön tilan ja ihmisten voinnin parantamiseksi maaseudulla. Ehdotuksenamme oli perustaa sopivan kokoinen, monien erilaisten tuottajien (ja miksei kuluttajienkin) omistama osuuskunta, joka toimeentulon antamisen lisäksi satsaisi kaikenlaiseen hyvinvointiin sekä tutkimus- ja kehitystyöhön.

 

(Miksi osuuskunta? Alla olevasta esityksestä selviää helposti perusasiat osuustoiminnasta erityisesti diassa 2 ja sen arvoista ja periaatteista dioissa 5-6.)

 

________________________________________________________________________

Tämän idean kehittelivät toisen vuoden opiskelijat: 

Sami Antikainen, Anja Hausen, Hanna Intovuori, Mikko Kantee, Saara Kauranen, Eija-Liisa Lehto,  Diana Lindeman, Senni Metsäranta, Kaisa Niemi, Suvi Nuutinen, Katriina Paakki, Siru Perälä, Oona Salo, Niina Strand, Heini Saloinen, Ville Salomäki, Sharon Skurnik, Riikka Tuuliainen, Anne-Mari Velin sekä agrologiopiskelija Jarmo Maaseutuyritysten ympäristönhoito -kurssilla, opettajamme Teron tehtävänantoon perustuen.

Lue myös kehittelemistämme lierotuista ja muista :-D

Ajatusten kokoaminen Mindmap-kaavioksi:  Anja Hausen

Kommentoi

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: